Tips till semestern

Ansvarig Vårdgivare

När semestertider kommer allt närmare kan det vara på plats att tänka till runt TripleA-patienter/klienter med avseende på vem som administrerar och tar emot eventuella avikelserapporter från vårdportalen. Om du ska åka på semester kan du flytta en patient/klient till en kollega. Gå in på fliken ”Redigera patient” och välj en vårdgivare i panelen ”Ansvarig vårdgivare” (se bild).

 

 

Klicka sedan på ”Spara ändringar” längst nere till höger. För mer information om ansvariga vårdgivare, se bruksanvisningen för Vårdportalen, sida 24.

 

Kontaktpersoner

Det kan också vara lämpligt att se över eventuella kontaktpersoner som tar del av avvikelserapporterna. Detta lägger man till i vårdportalen under fliken ”kontaktpersoner”. Var dock noga med att ange rätt telefonnummer/e-post adress. För mer information om kontaktpersoner, se bruksanvisningen för Vårdportalen, sida 26.

 

Ett litet leende gör stor skillnad

Vi har hört från ett flertal vårdgivare att deras klienter svarat mycket positivt när man visar att man finns på andra sidan TripleA. Det kan vara något så litet som att ändra meddelandet som visas efter ett nykterhetstest eller lägga till en glad gubbe. Dessa inställningar kan du hitta under fliken ”Redigera patient”.